Kreative Trøndelag
Malvik VGS > Fagtilbud > Elektrofag > Vg2 AUTOMATISERING

Vg2 AUTOMATISERING

Fotopresentasjon av noen aktiviteter på 2ELAU 2008/2009  - KLIKK HER 

 

Vg2 Automatisering består av programfagene automatiseringssystemer og elenergisystemer. I tillegg har vi Prosjekt til fordypning (PFO) som er et 9 timers fag hvor eleven kan fordype seg i programfagene.

AUTOMATISERINGSSYSTEMER: Programfaget automatiseringssystemer omfatter elektriske, hydrauliske, pneumatiske og programmerbare logiske styresystemer, måle- og reguleringstekniske systemer og rutiner for kontroll og vedlikehold av systemer og utstyr. Integrert i programfaget er elsikkerhet, kvalitetssikring, internkontroll og elektriske og mekaniske beregninger og begreper. Mekanisk arbeid, funksjonstesting, måleteknikk, feilsøking, kommunikasjon, bruk av digitale verktøy og entreprenørskap er også integrert i faget.

 

ELENERGISYSTEMER: Programfaget elenergisystemer omfatter fordelingsanlegg, elektriske installasjonssystemer, elektrisk motordrift og rutiner for kontroll og vedlikehold av systemer og utstyr. Integrert i programfaget er elsikkerhet, kvalitetssikring, internkontroll og elektrotekniske beregninger og begreper. Funksjonstesting, måleteknikk, feilføking, kommunikasjon og bruk av digitale verktøy er også integrert i faget.

 

Større bilde - Dobbelklikk

PROSJEKT TIL FORDYPNING: faget består av emnene arbeidsliv, prosess og mekanikk. Mesteparten av emnene prosess og mekanikk foregår som praksisperioder ute i bedrifter.

 

Fag- & timefordeling på Vg 2 Automatisering

FELLESFAG Ant.timer pr.uke
* Norsk 2
* Engelsk 2
* Samfunnsfag 3
* Kroppsøving 2
PROGRAMFAG
* Automatiseringssystemer 12
* Elenergisystemer 5
* Prosjekt til fordypning 9

Utskriftsvennlig versjon